Spenótos szusitekercs



Elkészítés:
1. A jól megmosott rizst a vízben nagyon kis lángon puhára főzzük. Utána a rizsecettel, a cukorral és a sóval ízesítjük (1. kép).
2. A parajleveleket leforrázzuk (2. kép), és egy percig letakarva állni hagyjuk, majd nemcsak leszűrjük, de le is itatjuk. A levelek felét tiszta konyharuhára fektetjük, majd egy 20 x 30 cm-es formát ezzel kibélelünk. A rizs felét a parajlevelekre halmozzuk. Ecettel megnedvesített kézzel a rizst a leveleken széthúzzuk, hogy csak 2,5 cm üres csík maradjon.
3. A wasabi felét a rizsre simítjuk, majd a összevagdalt rákot vagy halat a közepébe halmozzuk (3. kép), gyömbérrel megszórjuk. A parajleveleket ráborítjuk, a kezünkkel szoros hengerré nyomkodjuk (4. kép). 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Végül éles késsel 2,5 cm széles szeletekre vágjuk, és tálra fektetjük.
Gyömbérporral ízesített szójamártást kínálunk hozzá.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Szójamártás

Az alapanyagokat a fölkarikázott chilipaprikával és a 2-3 csík összezúzott gyömbérgyökérrel összekeverjük, és fölhasználás előtt 10-15 percig állni hagyjuk.