Spenótos szusitekercs

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenótos szusitekercs
Adag: 6-8 főre (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg rizs
15 levél paraj
15 dkg főtt, szeletelt tonhal
vagy
25 dkg főtt, tisztított királyrák
5 dl víz
2 evőkanál rizsecet
1 evőkanál kristálycukor
1 kiskanál
4 kiskanál wasabikrém
4 evőkanál összevágott, friss gyömbér
vagy
4 evőkanál gyömbérpor
A tálaláshoz:
igény szerint gyömbérpor
igény szerint szójamártás

Elkészítés:

1. A jól megmosott rizst a vízben nagyon kis lángon puhára főzzük. Utána a rizsecettel, a cukorral és a sóval ízesítjük (1. kép).

2. A parajleveleket leforrázzuk (2. kép), és egy percig letakarva állni hagyjuk, majd nemcsak leszűrjük, de le is itatjuk. A levelek felét tiszta konyharuhára fektetjük, majd egy 20 x 30 cm-es formát ezzel kibélelünk. A rizs felét a parajlevelekre halmozzuk. Ecettel megnedvesített kézzel a rizst a leveleken széthúzzuk, hogy csak 2,5 cm üres csík maradjon.

3. A wasabi felét a rizsre simítjuk, majd a összevagdalt rákot vagy halat a közepébe halmozzuk (3. kép), gyömbérrel megszórjuk. A parajleveleket ráborítjuk, a kezünkkel szoros hengerré nyomkodjuk (4. kép). 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Végül éles késsel 2,5 cm széles szeletekre vágjuk, és tálra fektetjük.

Gyömbérporral ízesített szójamártást kínálunk hozzá.

Spenótos szusitekercs Spenótos szusitekercs Spenótos szusitekercs Spenótos szusitekercs
Mivel a receptben szereplő fűszeres hozzávalók íze nagyon meghatározó, mindenből csak az ajánlott mennyiséget használjuk.
A királyrák helyett az apró rák, sőt a nálunk mindenütt kapható tonhal is jó hozzá.
A wasabi a tejszínes tormához hasonlít - ezzel szokták helyettesíteni -, de csípősebb annál.
A rizsecet nagyon különleges, aromás ecet, talán az almaecet hasonlít a legjobban hozzá.

Szójamártás

Szójamártás
1 db friss gyömbérgyökér
4 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál sötét szójaszósz
0.5 kiskanál kristálycukor
2-3 db zöld chilipaprika

Az alapanyagokat a fölkarikázott chilipaprikával és a 2-3 csík összezúzott gyömbérgyökérrel összekeverjük, és fölhasználás előtt 10-15 percig állni hagyjuk.

Spenótos szusitekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1136 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Spenótos szusitekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
van itthon