Almás-hagymás kosárkák

Adag: 1 tepsi (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg vaj
24 dkg finomliszt
2 evőkanál tej
A töltelékhez:
1 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
1 db hámozott, szeletelt alma
3 evőkanál reszelt edami sajt
4 evőkanál tejszín
2 db simára kevert tojás
½ kiskanál currypor
2 kiskanál olaj
másfél dl tej

Elkészítés:

1. A lisztet a puha vajjal meg a tejjel összegyúrjuk.

2. Meglisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, és fánkszaggatóval vagy széles szájú pohárral korongokat szúrunk ki belőle. Mindegyiket kizsírozott kis kerek formába nyomkodjuk, majd 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

3. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A hagymát az olajon megpirítjuk, majd az almát beleforgatva curryporral fűszerezzük. Egy percig kevergetve a tűzön hagyjuk, majd kihűtjük.

4. Minden tésztával bélelt formába 1-1 evőkanálnyi hagymás-almás keveréket rakunk. A tojásokat a tejjel meg a tejszínnel alaposan kikeverjük, és úgy locsoljuk a formákba, hogy a tölteléket betakarja.

5. Reszelt sajttal meghintjük, és a kis formákat tepsire ültetve a forró sütőbe tesszük, ahol 15 perc alatt aranysárgára sütjük. Langyosan vagy hidegen, a formákból kicsúsztatva tálaljuk.

A kis kosárkákat legjobb közvetlenül tálalás előtt megsütni, de a tésztát előre elkészíthetjük, a hűtőszekrényben tarthatjuk, s a szintén összeállított töltelékkel már percek alatt megtölthetjük, süthetjük.
Almás-hagymás kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1299 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Almás-hagymás kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
cikkek