Görög olívapástétom

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Görög olívapástétom
Adag: 1 adag (15 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál kimagozott, összevágott olívabogyó
1 evőkanál kapribogyó
20 dkg feta sajt
vagy
20 dkg gomolyasajt
4 evőkanál földimogyoró
4 dkg reszelt sajt
1 és ¼ dl tejszín
15 dkg puha vaj
10 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél
A tálaláshoz:
igény szerint vegyes zöldség
igény szerint ostyalap
igény szerint sós keksz

Elkészítés:

1. A bazsalikomleveleket leszárazzuk, és apróra vagdaljuk.

2. A bazsalikomot a gomolyával, a vajjal, a tejszínnel, a reszelt sajttal, a lecsepegtetett kaprival, az olívabogyóval meg 3 evőkanálnyi földimogyoróval darálóban vagy turmixgépben felaprítjuk.

3. Tálba töltve, a tetejét a maradék földimogyoróval megszórva, letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük. A tálból sós keksszel vagy ostyával mártogatva, zöldséggel fogyasztjuk.

Daráló vagy turmixgép helyett kézzel is összedolgozhatjuk a hozzávalókat.
Készíthetjük a drága feta sajt helyett gomolyával vagy más juhsajttal, sőt néhány csepp citromlével ízesítve is.
Görög olívapástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1429 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Görög olívapástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
könyvek