Görög olívapástétom
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 adag (15 főre)
vagy
A tálaláshoz:
igény szerint vegyes zöldség
igény szerint ostyalap
igény szerint sós keksz
Elkészítés:
1. A bazsalikomleveleket leszárazzuk, és apróra vagdaljuk.
2. A bazsalikomot a gomolyával, a vajjal, a tejszínnel, a reszelt sajttal, a lecsepegtetett kaprival, az olívabogyóval meg 3 evőkanálnyi földimogyoróval darálóban vagy turmixgépben felaprítjuk.
3. Tálba töltve, a tetejét a maradék földimogyoróval megszórva, letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük. A tálból sós keksszel vagy ostyával mártogatva, zöldséggel fogyasztjuk.
Daráló vagy turmixgép helyett kézzel is összedolgozhatjuk a hozzávalókat.
Készíthetjük a drága feta sajt helyett gomolyával vagy más juhsajttal, sőt néhány csepp citromlével ízesítve is.