Szalámis-aiolis blini

Szalámis-aiolis lepényke

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szalámis-aiolis blini
Adag: 10-12 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A blinihez:
15 dkg liszt
½ kiskanál szódabikarbóna
1 db simára kevert tojás
2 és fél dl tej
6 dkg vaj
A díszítéshez:
ízlés szerint friss, összevágott petrezselyem
Az aiolihoz:
1 db kimagozott, apróra vágott zöldpaprika
24 db vékony szelet szalámi
6 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A blinihez a lisztet a szódabikarbónával összekeverjük, a közepébe mélyedést nyomunk. A tojást a tejjel meg az olvasztott vajjal simára keverjük, és a liszt mélyedésébe öntjük. Apránként összedolgozzuk, majd letakarva 60 percig pihentetjük.

2. A maradék vajon teflonserpenyőben kis lepényeket sütünk. Egy lepény 2 evőkanál tésztamasszából áll. Ha az alsó fele megbarnult, megfordítjuk. Rácsra vagy papírtörülközőre szedve hagyjuk kihűlni.

3. Az aiolihoz a paprikát addig sütjük, amíg barna nem lesz, majd nedves konyharuha alatt kissé kihűtve a barna hártyát lehúzzuk róla. A húsát kicsumázzuk, és nagyon apróra vágjuk.

4. A tojássárgákat a fokhagymával meg a citromlével simára keverjük, majd az olajat először cseppenként, utána vékony sugárban beleverjük, hogy vajkeménységű legyen. A végén a paprikát is beledolgozzuk.

5. Minden blinire 1-1 evőkanál aiolit halmozunk, erre összetekert szalámiszeletet teszünk, és friss összevagdalt petrezselyemmel díszítjük.

Sose vegyünk hozzá csípős vagy paprikás szalámit! Jó előre elkészíthető, folpackkal letakarva frissen tartható.
Ehhez a falatkához a karcsú, maximum 3 cm átmérőjű szalámi a jó. Ha vastagabbat kapunk, ajánlatos a szeleteket félbevágni.
Szalámis-aiolis blini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1566 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Szalámis-aiolis blini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
szólj hozzá, értékelj