Gombás szárnyaspástétom

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gombás szárnyaspástétom
Adag: 20 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg tisztított, darabolt csirkemáj
10 dkg összevágott gomba
1 fej összevágott vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
13 dkg olvasztott vaj
1 evőkanál tejszín
2 evőkanál sherry
vagy
2 evőkanál konyak
ízlés szerint pisztácia
A tálaláshoz:
igény szerint sós keksz

Elkészítés:

1. A májacskákat megtisztítjuk és összevagdaljuk. A vaj felén a hagymával, a fokhagymával és a gombával együtt puhára pároljuk.

2. Először önmagában, majd a maradék vajat meg a többi hozzávalót is hozzáadva turmixoljuk.

3. Egy pástétomformát vagy mély kerek tálat folpackkal kibélelünk, hideg vízzel kiöblítjük, és a pástétomot belenyomkodva, lefóliázva néhány órára, vagy akár egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Tálra borítva, a folpackot lehúzva róla, sós keksz kíséretében kínáljuk.

A pástétomot ajánlatos mindig előző nap elkészíteni.
A főzéshez nem kell drága, márkás konyakot vásárolni, az olcsóbb is kitűnő hozzá, sőt vermuttal vagy sherryvel is helyettesíthetjük.
Gombás szárnyaspástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1618 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Gombás szárnyaspástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
facebook