Tejszínes sajtrúd
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 10 adag
vagy
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint cayenne-bors
A tálaláshoz:
igény szerint sós keksz
vagy
igény szerint ostyalap
Elkészítés:
1. A krémsajtot (túrót) a többi hozzávalóval - a petrezselyem kivételével - habosra keverjük.
2. A petrezselymet zsírpapírra vagy folpackra hintjük, és a sajtos keveréket hosszú hengerré nyújtjuk rajta. Úgy hempergetjük, hogy a petrezselyem a rúd külsejét teljesen bevonja, a zsírpapírba vagy a folpackba csomagoljuk, és jól behűtjük. Sós kekszre vagy ostyára kenve tálaljuk.
Előző nap elkészíthető, és ízlés szerint másképp is fűszerezhető.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.