Tejszínes sajtrúd

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tejszínes sajtrúd
Adag: 10 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg reszelt edami sajt
4 szál összevágott újhagyma
3 evőkanál összevágott olívabogyó
35 dkg krémsajt
vagy
35 dkg zsíros, áttört tehéntúró
1 db apróra vágott ecetes uborka
1 kiskanál citromlé
1 nagyobb csokor összevágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint cayenne-bors
A tálaláshoz:
igény szerint sós keksz
vagy
igény szerint ostyalap

Elkészítés:

1. A krémsajtot (túrót) a többi hozzávalóval - a petrezselyem kivételével - habosra keverjük.

2. A petrezselymet zsírpapírra vagy folpackra hintjük, és a sajtos keveréket hosszú hengerré nyújtjuk rajta. Úgy hempergetjük, hogy a petrezselyem a rúd külsejét teljesen bevonja, a zsírpapírba vagy a folpackba csomagoljuk, és jól behűtjük. Sós kekszre vagy ostyára kenve tálaljuk.

Előző nap elkészíthető, és ízlés szerint másképp is fűszerezhető.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Tejszínes sajtrúd
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1592 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Tejszínes sajtrúd
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
cikkek