Grand Marnier pástétom

Narancsos kacsamájpástétom

| Kacsamájpástétom receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Grand Marnier pástétom
Adag: 15 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg tisztított kacsamáj
2 evőkanál narancslé
1 evőkanál narancslikőr
vagy
1 evőkanál Grand Marnier likőr
9 dkg vaj
1 fej összevágott vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál tejföl
ízlés szerint frissen őrölt bors
A díszítéshez:
1 és ¼ dl víz
másfél kiskanál zselatin
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
vagy
1 csokor apróra vágott snidling

Elkészítés:

1. A hagymát a fokhagymával a vajon megpároljuk.

2. A májat beleforgatjuk, és 5-10 percig sütjük. A többi hozzávalóval együtt turmixoljuk, félretesszük.

3. A díszítéshez a narancskarikákat az összevagdalt snidlinggel vagy petrezselyemmel összekeverve tányérra terítjük. A zselatint a vízzel és a leveskockával összekeverjük, s kevergetve fél percig főzzük.

4. 1 cm vastagon a narancsra öntjük, és a hűtőszekrényben megdermedni hagyjuk.

5. A habos májpástétomot a zselével bevont narancsra simítjuk, és a hűtőszekrénybe visszatesszük. A tálból kiborítva, sós keksszel tálaljuk.

A májpástétomot a narancsos zselé nélkül is kínálhatjuk a sós kekszhez.
Grand Marnier helyett bármilyen narancslikőr is jó.
Kacsamáj helyett csirkemájból is készülhet.
Igen testes édes, nemesrothadás nélküli, magas savtartalmú fehérbor illik hozzá.
Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Grand Marnier pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1857 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Grand Marnier pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
pinterest