Fokhagymás pirítós lazacos majonézzel



Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A fokhagymát 5 evőkanál olajjal összekeverjük, és a kenyérszeleteket megkenjük vele, majd kis háromszögekre vágjuk. Tepsire fektetve mindkét oldalukat 6-8 percig sütjük.
2. A hagymát, a paprikát és az összevágott paradicsomot a maradék 2 evőkanál olajban megpároljuk.
3. A lazacos majonézhez a tojássárgákat a fokhagymával meg a citromlével simára keverjük, és az olajat cseppenként, állandóan keverve belecsorgatjuk, hogy vajkeménységű legyen.
4. A turmixgépben a lazaccal meg a borssal pépesítjük.
5. A pirítósokra először evőkanálnyi paprikakeveréket, erre 1-1 kiskanálnyi lazacmajonézt halmozunk.