Fokhagymás pirítós lazacos majonézzel

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás pirítós lazacos majonézzel
Adag: 1 tepsi (32 adag)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet héja nélkül toastkenyér
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db hámozott, kimagozott paradicsom
7 evőkanál olívaolaj
1 db kimagozott, összevágott zöldpaprika
1 fej finomra vágott vöröshagyma
A lazacos majonézhez:
2 dl olívaolaj
1 kiskanál citromlé
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A fokhagymát 5 evőkanál olajjal összekeverjük, és a kenyérszeleteket megkenjük vele, majd kis háromszögekre vágjuk. Tepsire fektetve mindkét oldalukat 6-8 percig sütjük.

2. A hagymát, a paprikát és az összevágott paradicsomot a maradék 2 evőkanál olajban megpároljuk.

3. A lazacos majonézhez a tojássárgákat a fokhagymával meg a citromlével simára keverjük, és az olajat cseppenként, állandóan keverve belecsorgatjuk, hogy vajkeménységű legyen.

4. A turmixgépben a lazaccal meg a borssal pépesítjük.

5. A pirítósokra először evőkanálnyi paprikakeveréket, erre 1-1 kiskanálnyi lazacmajonézt halmozunk.

Francia- vagy zsúrkenyérből is készülhet.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Fokhagymás pirítós lazacos majonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 778 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Fokhagymás pirítós lazacos majonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
facebook