Marhahúsleves-alap

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: több mint 2 óra könnyen elkészíthető átlagos ár
Marhahúsleves-alap
Adag: 1 adag (1 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db hámozott, darabolt zellergumó
2 szál darabolt sárgarépa
200 dkg marhacsont
12 szem bors
1 csokor zöldfűszer
30 dl víz
2 fej héjas, negyedekre vágott vöröshagyma

Elkészítés:

1. A sütőt nagyon forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. A csontokat tepsire fektetve 30 percig sütjük. Utána a répát meg a hagymát köré terítjük, és még 20 percre visszatesszük.

2. A csontokat a répával és hagymával együtt egy nagy fazékba átrakjuk. A tepsibe negyed liter vizet öntünk, fakanállal a tepsi alját felkaparjuk, és ezt a levet a fazékba öntjük.

3. A zellert, a többi vizet és a zöldfűszer-keveréket is hozzáadjuk, majd fedő nélkül kis lángon 4 óráig főzzük, a tetején képződött habot szűrőlapáttal időnként leszedjük. Végül a levest sűrű szitán átszűrjük, a csontot és a zöldségfélét kidobjuk. Gyorsan lehűtjük, és a hűtőszekrényben tároljuk. A tetején lévő zsírréteget leszedjük.

Marhahúsleves-alap
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1510 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
Marhahúsleves-alap
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
lexikon