Padlizsán és paprika nyárson

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Padlizsán és paprika nyárson
Adag: 10-12 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb piros, húsos paprika
1 db vékonyra szeletelt padlizsán
2 kiskanál barna cukor
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
4 evőkanál citromlé
4 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál összevágott bazsalikomlevél
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánszeleteket besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. Utána hideg vízzel leöblítjük, és a nedvességet kinyomkodjuk belőle.

2. A paprikát olajjal bekenjük, és grillben (vagy sütőben) addig sütjük, amíg a külseje meg nem barnul. Nedves ruhába burkolva kihűtjük, és a barna hártyát lehúzzuk róla. Utána a paprikát 1 cm-es csíkokra vágjuk.

3. A bazsalikomleveleket az olajjal, a citromlével, a borssal, a fokhagymával és a cukorral egy nagy tálban összekeverjük.

4. A padlizsánt meg a paprikát beleforgatjuk, és a tálat lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük. Lecsöpögtetve a padlizsánt meg a paprikát felváltva húzzuk nyársra vagy hurkapálcikára.

5. Bemelegített grillbe fektetve addig sütjük, amíg a padlizsán aranysárga nem lesz. Azonnal tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Padlizsán és paprika nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2449 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Padlizsán és paprika nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
hírlevél