Skót pórés-aszaltszilvás csirkeleves

Cock-a-leekie

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Skót pórés-aszaltszilvás csirkeleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 150-200 dkg-os csirke
20 dkg aszalt szilva
22 és fél dl víz
3 nagyobb póréhagyma
2 evőkanál rizs
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkét több darabba vágjuk, és a zsiradékot meg a bőrét eltávolítjuk. Fazékba tesszük, és vízzel felöntve lassan forraljuk, a keletkező habot a tetejéről leszedjük.

2. A karikákra vágott póréhagymát, a kimagozott szilvát meg a rizst hozzáadjuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Lefedve kis lángon 120-150 percig főzzük. Ha kell, utánaízesítjük.

3. A levest kissé hűlni hagyjuk, majd a húst kivesszük, kicsontozzuk, nagyobb darabokra vágva a levesbe visszarakjuk, és ha lehet, egy éjszakára hideg helyre állítjuk, hogy az ízek összeérjenek. Másnap a leves tetején megdermedt zsírréteget leszedjük, csak utána melegítjük fel és tálaljuk. (Sokkal jobb lesz ugyanis a leves íze, ha lezsírozzuk.)

Ez a zamatos leves skót különlegesség, és többnyire ünnepi alkalmakra főzik. Leszűrve is lehet tálalni, ha az áttetsző erőlevest szeretjük.
Skót pórés-aszaltszilvás csirkeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1583 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
Skót pórés-aszaltszilvás csirkeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
tippek, fortélyok