Húsgombócok mentamártással

| Húsgombóc mentamártással receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Húsgombócok mentamártással
Adag: 10-12 főre (60 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg sovány darált sertéshús
vagy
1 késhegynyi őrölt bors
1 kiskanál őrölt kardamom
1 kiskanál őrölt koriander
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
2 evőkanál összevágott mentalevél
A mentamártáshoz:
1 evőkanál összevágott mentalevél
2 evőkanál citromlé
2 és fél dl joghurt
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál tört koriander

Elkészítés:

1. A húsgombóchoz valókat összegyúrjuk, és vizes kézzel 60 kis gombócot formázunk belőle. Kettőt-kettőt hurkapálcikára húzunk, és a hűtőbe tesszük.

2. A nyársakat előmelegített grillben 10 percig sütjük, közben megforgatjuk. Mentamártással kínáljuk.

3. A mentamártáshoz a hozzávalókat simára keverjük, és tálalásig hűtve tartjuk.

Húsgombócok mentamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1890 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Húsgombócok mentamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
most van szezonja