Karamell-fondue

Karamell-fondü

| Karamellfondü receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Karamell-fondue
Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg barna cukor
1 ¾ dl tejszín
másfél kiskanál kukoricakeményítő
A mártogatáshoz:
igény szerint vegyes gyümölcs

Elkészítés:

1. A kétféle cukrot kevergetve felolvasztjuk (1. kép).

2. Egy kevés sűrített tejet a keményítővel simára keverünk, és a tejszínnel együtt a karamellbe öntjük (2. kép).

3. A maradék sűrített tejjel felengedjük (3. kép), és a tűzre visszatéve, kevergetve besűrítjük.

4. Tovább kavarjuk, amíg a karamell teljesen fel nem olvad, és szép barna színt nem kap (4. kép). A keveréket a fonduetálba töltjük. Gyakran megkeverjük, nehogy az alja odakapjon. Fogvájóra tűzött gyümölcsdarabokkal azonnal tálaljuk. Tálakba is oszthatjuk, hogy a vendégek onnan mártogassák.

Karamell-fondue Karamell-fondue Karamell-fondue Karamell-fondue
Ha lehet, a gyümölcsöt csak tálalás előtt daraboljuk, tűzzük fel.
Akár 3 héttel korábban is elkészíthetjük, a hűtőben nagyszerűen eltartható. Tálalás előtt letakarva a mikrohullámú készülékben a legkönnyebb felmelegíteni.
A karamell-fondue remek fagylaltok, párfék tetejére is.
Karamell-fondue
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2462 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Karamell-fondue
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
hírlevél