Gyümölcs-kebab fűszeres joghurttal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyümölcs-kebab fűszeres joghurttal
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg tisztított földieper
½ db édes kantalupdinnye
2 db karikára vágott banán
2 db kockára vágott alma
24 szem nagy szemű, fehér szőlő
4 evőkanál narancslé
1 evőkanál méz
A fűszeres joghurthoz:
1 csapott mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
2 dl joghurt
1 késhegynyi őrölt gyömbér
½ kiskanál reszelt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt fahéj
2 dl habbá vert tejszín
2 kiskanál méz

Elkészítés:

1. A gyümölcsdarabokat nyársra vagy hurkapálcára húzzuk.

2. A narancslevet a mézzel simára keverjük, a gyümölcsöt megkenjük vele.

3. Mérsékelten meleg grillben átforrósítjuk, egyszer meg is forgatjuk. Melegen, a fűszeres joghurthabbal tálaljuk.

4. A joghurthabhoz a hozzávalókat simára keverjük.

Ha lehet, a gyümölcsöt közvetlenül tálalás előtt vágjuk fel és tűzzük a nyársra. A feldarabolt almát és banánt ajánlatos citromlével azonnal bedörzsölni, nehogy az állás során megbarnuljon.
Gyümölcs-kebab fűszeres joghurttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2523 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Gyümölcs-kebab fűszeres joghurttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
cikkek