Sajt-fondue
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A többféle sajtot a liszttel meg a mustárporral összekeverjük. A bort a fondue-tálban felmelegítjük, a sajtkeveréket apránként beledolgozzuk, és addig keverjük, amíg fel nem olvad.
2. Tovább kavargatjuk, amíg kissé be nem sűrűsödik, majd a francia mustárral és a borssal fűszerezzük.
3. A lángon addig keverjük, amíg a fondue teljesen sima lesz, és a tálalás során is melegen tartjuk. Fondue-villával mártogatjuk bele a pici darabokra vágott kenyeret. Előző nap is elkészíthetjük, tálalás előtt csak fel kell melegíteni.
Gondoskodjunk fondue-villákról vagy -nyársakról. Ügyeljünk rá, hogy az asztali melegítőre állított fondue-t időnként felkeverjük, nehogy odakapjon.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.