Sajt-fondue

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajt-fondue
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dl száraz fehérbor
4 és fél dkg reszelt parmezán sajt
9 dkg reszelt ementáli sajt
4 és fél dkg reszelt füstölt sajt
4 és fél dkg reszelt edami sajt
kiskanál csípős francia mustár
1 és ¼ dkg liszt
evőkanál mustárpor
vagy
1 kiskanál enyhe mustár
ízlés szerint fehér bors
igény szerint kockára vágott fehérkenyér

Elkészítés:

1. A többféle sajtot a liszttel meg a mustárporral összekeverjük. A bort a fondue-tálban felmelegítjük, a sajtkeveréket apránként beledolgozzuk, és addig keverjük, amíg fel nem olvad.

2. Tovább kavargatjuk, amíg kissé be nem sűrűsödik, majd a francia mustárral és a borssal fűszerezzük.

3. A lángon addig keverjük, amíg a fondue teljesen sima lesz, és a tálalás során is melegen tartjuk. Fondue-villával mártogatjuk bele a pici darabokra vágott kenyeret. Előző nap is elkészíthetjük, tálalás előtt csak fel kell melegíteni.

Gondoskodjunk fondue-villákról vagy -nyársakról. Ügyeljünk rá, hogy az asztali melegítőre állított fondue-t időnként felkeverjük, nehogy odakapjon.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Sajt-fondue
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2773 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Sajt-fondue
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
tippek, fortélyok