Maceszgombóc-leves

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A leveshez:
1 db 150-200 dkg-os csirke
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
40 dl víz
3 fej szeletelt vöröshagyma
1 kisebb fej zeller
½ db karalábé
8 szem bors
1 kiskanál
A maceszgombóchoz:
25 dkg morzsolt macesz
vagy
25 dkg maceszliszt
2 evőkanál libazsír
2 db simára kevert tojás
1 kevés tej
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkéről valamennyi zsíros részt lebontjuk (ezt kisütve a gombóchoz a libazsírt helyettesíthetjük vele). A csirkét 8-9 darabba vágjuk, a többi hozzávalóval lassan felforraljuk, majd takaréklángra téve, a tetején képződő habot szűrőlapáttal le-leszedve főzzük puhára, majd a levét leszűrjük. A csirkét kicsontozzuk.

2. A maceszgombóchoz a hagymát a zsírban aranysárgára sütjük. Majd kihűtjük, és a maceszliszttel (vagy a kész macesszal), a petrezselyemmel meg a tojásokkal simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és nagyon kevés tejjel „kötjük". Az edényt letakarva, 60 percig a hűtőszekrényben pihentetjük. Vizes kézzel 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk belőle.

3. A gombócot az újra felforralt levesben kis lángon 15 percig főzzük. Tálalás előtt a csirkehúsdarabokat (és ha szeretjük, a zöldséget is) a levesbe visszatéve még 5 percig forraljuk.

Maceszgombóc-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2806 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
Maceszgombóc-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
ételfotó