Gulyásleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gulyásleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szem kockára vágott burgonya
6 kiskanál pirospaprika
100 dkg kockára vágott marhalábszár
6 dkg vaj
2 fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db paradicsom
2 evőkanál paradicsompüré
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és a vajon kiolvasztjuk. A hagymát meg a fokhagymát hozzáadjuk, és addig sütjük, amíg a szalonna ropogós, a hagyma üveges nem lesz.

2. Paprikával megszórjuk, a húst átsütjük rajta, majd az összevágott paradicsomot, a paradicsompürét is hozzáadva, a húslével felengedjük. Megsózzuk, és lefedve, kis lángon 60-90 percig főzzük.

3. A burgonyával 20 percig főzzük. Megborsozzuk, és ha kell, utánasózzuk. Egy éjszakára hideg helyre tesszük, másnap a tetejéről a zsiradékot leszedjük, és felforralva tálaljuk.

Még zamatosabb lesz a leves, ha 1-1 szál karikákra vágott fehér- és sárgarépát is főzünk bele.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Marhahúsleves-alap

Marhahúsleves-alap
2 db hámozott, darabolt zellergumó
2 szál darabolt sárgarépa
200 dkg marhacsont
12 szem bors
1 csokor zöldfűszer
30 dl víz
2 fej héjas, negyedekre vágott vöröshagyma

1. A sütőt nagyon forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. A csontokat tepsire fektetve 30 percig sütjük. Utána a répát meg a hagymát köré terítjük, és még 20 percre visszatesszük.

2. A csontokat a répával és hagymával együtt egy nagy fazékba átrakjuk. A tepsibe negyed liter vizet öntünk, fakanállal a tepsi alját felkaparjuk, és ezt a levet a fazékba öntjük.

3. A zellert, a többi vizet és a zöldfűszer-keveréket is hozzáadjuk, majd fedő nélkül kis lángon 4 óráig főzzük, a tetején képződött habot szűrőlapáttal időnként leszedjük. Végül a levest sűrű szitán átszűrjük, a csontot és a zöldségfélét kidobjuk. Gyorsan lehűtjük, és a hűtőszekrényben tároljuk. A tetején lévő zsírréteget leszedjük.

Gulyásleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2130 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
Gulyásleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
recept beküldése