Tejszínes csirkehúsleves



Elkészítés:
1. Egy fazékban a lisztet a vajon kevergetve 2 percig pirítjuk, amíg aranyszínű nem lesz. A húslevesalappal apránként, kevergetve felöntjük, nehogy csomós legyen. Tovább keverjük, amíg fel nem forr és kissé be nem sűrűsödik.
2. A húst és a zellerlevelet beletesszük, a tejjel meg a tejszínnel gazdagítjuk. Lefedve, kis lángon kb. 5 percig főzzük, és kissé megsózzuk.
3. Tálalás előtt a leves tetejét frissen összevagdalt petrezselyemmel megszórjuk.
Csirkeleves-alap

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A csirkecsontokat és a hagymát a tepsire terítjük. 50 percig vagy addig sütjük, amíg szép barna nem lesz. Utána egy nagy fazékba átrakjuk.
2. A vízzel felengedjük, és a zöldséget, a zöldfűszert meg a borsszemeket hozzáadjuk. Fedő nélkül kis lángon 180 percig főzzük, a tetején képződő habot időnként szűrőlapáttal leszedjük.
3. A levet gyorsan lehűtjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük. A tetejéről a zsírt gondosan leszedjük. Utána a levet leszűrjük, a többi belevalót kidobjuk.