Francia hagymaleves

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Francia hagymaleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg vöröshagyma
1 db bagett
vagy
15 dkg reszelt edami sajt
vagy
15 dkg reszelt cheddar sajt
6 dkg vaj
1 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
22 és fél dl marhaalaplé
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát meghámozzuk, és vékonyra felszeleteljük (1. kép). Vajon, kis lángon kevergetve üvegesre pároljuk, de nem pirítjuk meg.

2. A cukorral meg a liszttel megszórjuk (2. kép), és kevergetve még 1-2 percig a tűzön hagyjuk; ezalatt a hagyma aranyszínűvé válik.

3. A húslevessel felöntjük, és lefedve, kis lángon kb. 60 percig főzzük. Megborsozzuk, és ha kell, utánasózzuk (3. kép).

4. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A kenyeret másfél cm vastagra szeljük, és a sütőben 20 perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük. Minden egyes kenyérszeletet meghintünk sajttal (4. kép), amit a grillben ráolvasztunk. A leves tetejére téve kínáljuk, de adhatunk hozzá még tálkában egy kevés reszelt sajtot is.

Francia hagymaleves Francia hagymaleves Francia hagymaleves Francia hagymaleves

Marhahúsleves-alap

Marhahúsleves-alap
2 db hámozott, darabolt zellergumó
2 szál darabolt sárgarépa
200 dkg marhacsont
12 szem bors
1 csokor zöldfűszer
30 dl víz
2 fej héjas, negyedekre vágott vöröshagyma

1. A sütőt nagyon forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. A csontokat tepsire fektetve 30 percig sütjük. Utána a répát meg a hagymát köré terítjük, és még 20 percre visszatesszük.

2. A csontokat a répával és hagymával együtt egy nagy fazékba átrakjuk. A tepsibe negyed liter vizet öntünk, fakanállal a tepsi alját felkaparjuk, és ezt a levet a fazékba öntjük.

3. A zellert, a többi vizet és a zöldfűszer-keveréket is hozzáadjuk, majd fedő nélkül kis lángon 4 óráig főzzük, a tetején képződött habot szűrőlapáttal időnként leszedjük. Végül a levest sűrű szitán átszűrjük, a csontot és a zöldségfélét kidobjuk. Gyorsan lehűtjük, és a hűtőszekrényben tároljuk. A tetején lévő zsírréteget leszedjük.

Francia hagymaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1306 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
Francia hagymaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
google+