Zellerkrémleves

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zellerkrémleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 és fél dl tejszín
6 dkg vaj
1 fej összevágott vöröshagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
néhány szál zellerlevél

Elkészítés:

1. A zellert meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A hagymát a vajon kevergetve üvegesre pároljuk, majd a zellert hozzáadva, tovább keverve puhítjuk, de vigyázzunk, hogy fehér maradjon.

2. A levesalapot hozzáöntjük, és lefedve, takaréklángon kb. 20 percig főzzük.

3. A langyosra hűtött levest kisebb adagokban turmixoljuk, majd a fazékba visszaöntve a tejszínnel gazdagítjuk; megborsozzuk, ha kell, utánasózzuk. Kevergetve felforrósítjuk, és zellerlevéllel díszítve kínáljuk

Különösen ízletes, ha tálaláskor fűszeres sajttal megszórjuk.
A zellert nagyon puhára főzzük, különben pépesítés után a leves szálkás lesz.

Csirkeleves-alap

Csirkeleves-alap
150 dkg csirkecsont
2 db darabolt sárgarépa
1 fej hámozott zeller
12 szem bors
2 nagyobb fej héjas, darabolt vöröshagyma
30 dl víz
1 csokor zöldfűszer

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A csirkecsontokat és a hagymát a tepsire terítjük. 50 percig vagy addig sütjük, amíg szép barna nem lesz. Utána egy nagy fazékba átrakjuk.

2. A vízzel felengedjük, és a zöldséget, a zöldfűszert meg a borsszemeket hozzáadjuk. Fedő nélkül kis lángon 180 percig főzzük, a tetején képződő habot időnként szűrőlapáttal leszedjük.

3. A levet gyorsan lehűtjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük. A tetejéről a zsírt gondosan leszedjük. Utána a levet leszűrjük, a többi belevalót kidobjuk.

Zellerkrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1586 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
Zellerkrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
recept beküldése