Gazpacho

Hideg spanyol uborkás paradicsomleves

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gazpacho
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db paradicsom
½ db uborka
1 fej lilahagyma
½ db kimagozott zöldpaprika
½ db húsos piros húsú paprika
1 gerezd tört fokhagyma
½ kiskanál kristálycukor
½ dl olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A fokhagymás zsemlekockákhoz:
1 gerezd zúzott fokhagyma
½ dl olívaolaj
6 szelet fehérkenyér

Elkészítés:

1. A hagymát, a paradicsomot, az uborkát meg a paprikákat apró kockákra vágjuk (1. kép), és a fokhagymával együtt egy nagy tálba öntjük.

2. A paradicsomlevet cukorral, sóval, borssal ízesítjük, az ecettel és az olajjal simára keverjük (2. kép). A zöldségkeveréket hozzáadjuk, és lehűtjük. Fokhagymás zsemlekockákkal tálaljuk.

3. A zsemlekockákhoz a sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A kenyérszeletek mindkét oldalát fokhagymaolajjal megkenjük, majd 1 cm-es kockákra vágjuk (3. kép). Világosbarnára sütjük (4. kép), közben meg-megforgatjuk.

Gazpacho Gazpacho Gazpacho Gazpacho
Gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1230 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
Gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
pinterest