Karfiolkrémleves

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Karfiolkrémleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg karfiol
1 evőkanál olaj
7 és fél dl csirkealaplé
2 dl tejszín
1 késhegynyi reszelt szerecsendió
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A karfiolt megtisztítjuk, és rózsáira szedjük. Az olajat megforrósítjuk, és a karfiolrózsákat 3 percig kevergetve pároljuk rajta.

2. A levesalappal felöntjük, és lefedve 10-15 perc alatt kis lángon megpuhítjuk. A végén a tejszínt belekeverjük.

3. Kisebb adagokban turmixoljuk, majd a fazékba visszaöntjük. A borssal meg a reszelt szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózzuk. Alaposan felmelegítjük, és ha szeretjük, a tányérban a tetejét őrölt borssal még megszórhatjuk.

Mindig friss, tömör, fehér húsú karfiolt vegyünk, sosem barnát vagy barna pöttyöset.
Még annak is ízlik ez a zamatos, különleges leves, aki egyébként a karfiolt nem kedveli.
Gazdagíthatjuk a levest még 20 dkg reszelt cheddar vagy edámi sajttal is, esetleg 4 kicsi karfiolrózsát nem turmixolunk meg, és ezzel díszítjük.

Csirkeleves-alap

Csirkeleves-alap
150 dkg csirkecsont
2 db darabolt sárgarépa
1 fej hámozott zeller
12 szem bors
2 nagyobb fej héjas, darabolt vöröshagyma
30 dl víz
1 csokor zöldfűszer

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A csirkecsontokat és a hagymát a tepsire terítjük. 50 percig vagy addig sütjük, amíg szép barna nem lesz. Utána egy nagy fazékba átrakjuk.

2. A vízzel felengedjük, és a zöldséget, a zöldfűszert meg a borsszemeket hozzáadjuk. Fedő nélkül kis lángon 180 percig főzzük, a tetején képződő habot időnként szűrőlapáttal leszedjük.

3. A levet gyorsan lehűtjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük. A tetejéről a zsírt gondosan leszedjük. Utána a levet leszűrjük, a többi belevalót kidobjuk.

Karfiolkrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1056 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
Karfiolkrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
recepttár