Minestrone

Olasz zöldségleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Minestrone
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg fehér szárazbab
4 db hámozott, összevágott paradicsom
6 dl vörösbor
2 szál sárgarépa
2 szem burgonya
1 db szeletelt cukkini
15 dkg zöldbab
5 dkg reszelt edami sajt
2 evőkanál olaj
2 fej összevágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 szelet szalonna
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
22 és fél dl marhahús-alaplé
1 szál fehérrépa
1 kis doboz paradicsompüré
ízlés szerint parmezán sajt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
néhány finomra vágva zellerlevél

Elkészítés:

1. A babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk, majd másnap leszűrjük (1. kép), és friss vízbe téve 15 percig főzzük. Az olajon a hagymát, a fokhagymát és a szalonnát kevergetve megsütjük, hogy a szalonna ropogós, a hagyma puha legyen.

2. A paradicsomot, a petrezselymet, a leszűrt babot, a húslevest meg a bort hozzáadjuk (2. kép), és összekeverve, lefedve, kis lángon 120 percig főzzük.

3. Utána beletesszük az apróra vágott sárga- és fehérrépát, krumplit, zellert és a paradicsompürét (3. kép), így 15-20 percig, lefedve forraljuk.

4. Végül a zöldbabot, a cukkinit, a tésztát és a sajtot is a levesbe keverjük, majd lefedve még 10-15 percig főzzük (4. kép). Megsózzuk, megborsozzuk, és néhány parmezáncsíkkal vagy reszelt parmezánnal a tetején kínáljuk.

Minestrone Minestrone Minestrone Minestrone
Könnyebb változata, ha marhahúsleves helyett csirkelevessel készítjük, és a szalonnát is kihagyjuk belőle.
A minestrone kiadós egytálétel, amelyhez puha fehér kenyér illik.
A tésztát külön, sós vízben is megfőzhetjük, és leszűrve keverjük a kész levesbe.

Marhahúsleves-alap

Marhahúsleves-alap
2 db hámozott, darabolt zellergumó
2 szál darabolt sárgarépa
200 dkg marhacsont
12 szem bors
1 csokor zöldfűszer
30 dl víz
2 fej héjas, negyedekre vágott vöröshagyma

1. A sütőt nagyon forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. A csontokat tepsire fektetve 30 percig sütjük. Utána a répát meg a hagymát köré terítjük, és még 20 percre visszatesszük.

2. A csontokat a répával és hagymával együtt egy nagy fazékba átrakjuk. A tepsibe negyed liter vizet öntünk, fakanállal a tepsi alját felkaparjuk, és ezt a levet a fazékba öntjük.

3. A zellert, a többi vizet és a zöldfűszer-keveréket is hozzáadjuk, majd fedő nélkül kis lángon 4 óráig főzzük, a tetején képződött habot szűrőlapáttal időnként leszedjük. Végül a levest sűrű szitán átszűrjük, a csontot és a zöldségfélét kidobjuk. Gyorsan lehűtjük, és a hűtőszekrényben tároljuk. A tetején lévő zsírréteget leszedjük.

Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2880 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
twitter