Hideg uborkaleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hideg uborkaleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csokor finomra vágott kapor
1 hosszú uborka
3 dl tejszín
½ fej reszelt vöröshagyma
2 evőkanál citromlé
igény szerint friss kapor
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. Az uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, és a húsát kis szeletekre vágjuk. (Egy-két darabkát díszítéshez félretehetünk.) Az uborkadarabokat a kaporral, a citromlével és a hagymával turmixoljuk, hogy jó sima legyen.

2. Az uborkapépet egy tálba áttöltjük, és a tejszínnel meg a csirkelevessel összekeverjük, megborsozzuk, kissé utánasózzuk. Alaposan lehűtve a félretett, felszeletelt uborkával, esetleg kaporszállal díszítve tálaljuk.

Úgy a legkönnyebb az uborkát kimagozni, hogy hosszában félbevágjuk, és a magokat kikaparjuk.
A tejszínt joghurttal vagy kefirrel is helyettesíthetjük.
Ajánlatos a levest 1-2 nappal korábban elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.

Csirkeleves-alap

Csirkeleves-alap
150 dkg csirkecsont
2 db darabolt sárgarépa
1 fej hámozott zeller
12 szem bors
2 nagyobb fej héjas, darabolt vöröshagyma
30 dl víz
1 csokor zöldfűszer

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A csirkecsontokat és a hagymát a tepsire terítjük. 50 percig vagy addig sütjük, amíg szép barna nem lesz. Utána egy nagy fazékba átrakjuk.

2. A vízzel felengedjük, és a zöldséget, a zöldfűszert meg a borsszemeket hozzáadjuk. Fedő nélkül kis lángon 180 percig főzzük, a tetején képződő habot időnként szűrőlapáttal leszedjük.

3. A levet gyorsan lehűtjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük. A tetejéről a zsírt gondosan leszedjük. Utána a levet leszűrjük, a többi belevalót kidobjuk.

Hideg uborkaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2222 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
Hideg uborkaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
pinterest