Borscs
Hideg céklaleves
Elkészítési idő:
70 perc
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A céklát megreszeljük, és a vízzel felengedve, a cukorral ízesítve kis lángon addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Utána félig lefedve 30 percig főzzük, időnként a tetején képződött habot leszedjük.
2. A citromlevet beleöntjük, és fedő nélkül még 10 percig forraljuk, tűzről félrehúzzuk.
3. A tojásokat kis tálkában simára keverjük, és erőteljesen kavargatva a leveshez öntjük. Ügyeljünk rá, nehogy a tojás összekapjon; megsózzuk, megborsozzuk. A levest kihűtjük, majd lefedve hűtőbe tesszük.
A tányérban a levest 1-1 kanál tejföllel vagy tejszínnel is koronázhatjuk.
Ennek a levesnek a meleg változata Kelet-Európában népszerű, és marhahússal főzik.