Kukoricás csirkeleves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kukoricás csirkeleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 cső kukorica
25 dkg főtt csirkehús
2 csapott evőkanál kukoricaliszt
1 dl víz
8 szál újhagyma
½ kiskanál olaj
1 csapott evőkanál reszelt gyömbér
vagy
1 db friss, 2 cm-es gyömbér
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A gyömbért megreszeljük (1. kép).

2. A kukoricacsöveket megfőzzük, majd a kukoricaszemeket a csőről lefejtjük (2. kép). A csirkeleves-alapot felforraljuk, a kukoricát, a csíkokra vágott húst és a gyömbért hozzáadjuk, majd fedő nélkül kb. 5 percig főzzük.

3. A kukoricalisztet a vízzel simára keverjük, és apránként a leveshez adjuk (3. kép), pár perc alatt sűrűre forraljuk.

4. Az olajat és az összevagdalt újhagymát is hozzáadjuk (4. kép), megborsozzuk, és ha kell, utánasózzuk. Azonnal tálaljuk.

Kukoricás csirkeleves Kukoricás csirkeleves Kukoricás csirkeleves Kukoricás csirkeleves
Friss kukorica helyett konzervből is készülhet, de a kukoricaszemeket leszűrve keverjük a levesbe.
Ha azt akarjuk, hogy levesünk sűrűbb legyen, a főtt kukoricaszemek felét turmixoljuk, mielőtt a levesbe kevernénk.

Csirkeleves-alap

Csirkeleves-alap
150 dkg csirkecsont
2 db darabolt sárgarépa
1 fej hámozott zeller
12 szem bors
2 nagyobb fej héjas, darabolt vöröshagyma
30 dl víz
1 csokor zöldfűszer

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A csirkecsontokat és a hagymát a tepsire terítjük. 50 percig vagy addig sütjük, amíg szép barna nem lesz. Utána egy nagy fazékba átrakjuk.

2. A vízzel felengedjük, és a zöldséget, a zöldfűszert meg a borsszemeket hozzáadjuk. Fedő nélkül kis lángon 180 percig főzzük, a tetején képződő habot időnként szűrőlapáttal leszedjük.

3. A levet gyorsan lehűtjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük. A tetejéről a zsírt gondosan leszedjük. Utána a levet leszűrjük, a többi belevalót kidobjuk.

Kukoricás csirkeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1847 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
Kukoricás csirkeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
google+