Paradicsomleves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg paradicsom
1 evőkanál olaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
½ kiskanál kristálycukor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomokat megmossuk, és a héját kereszt alakban bevágva 1-2 percre lobogó forró vízbe rakjuk. Utána hideg vízbe átszedjük, majd a héját lehúzva a húsát összevagdaljuk.

2. A hagymát meg a fokhagymát az olajon 5 percig pároljuk. A paradicsom húsát a paradicsompürével belekeverjük, és lefedve 10 percig puhítjuk.

3. A csirkelevessel felengedjük, és borssal, cukorral ízesítjük, ha kell, megsózzuk, és lefedve még 5 percig főzzük.

4. Turmixgépben kisebb adagokban pépesítjük, majd újra felmelegítjük. Petrezselyemmel díszítve kínáljuk.

Gazdagíthatjuk még 1 dl tejszínnel is, de ezzel már csak összemelegítjük, nem forraljuk fel.

Csirkeleves-alap

Csirkeleves-alap
150 dkg csirkecsont
2 db darabolt sárgarépa
1 fej hámozott zeller
12 szem bors
2 nagyobb fej héjas, darabolt vöröshagyma
30 dl víz
1 csokor zöldfűszer

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A csirkecsontokat és a hagymát a tepsire terítjük. 50 percig vagy addig sütjük, amíg szép barna nem lesz. Utána egy nagy fazékba átrakjuk.

2. A vízzel felengedjük, és a zöldséget, a zöldfűszert meg a borsszemeket hozzáadjuk. Fedő nélkül kis lángon 180 percig főzzük, a tetején képződő habot időnként szűrőlapáttal leszedjük.

3. A levet gyorsan lehűtjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük. A tetejéről a zsírt gondosan leszedjük. Utána a levet leszűrjük, a többi belevalót kidobjuk.

Paradicsomleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1590 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
Paradicsomleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet. Amellett, hogy laktató és tartalmas fogás, még étvágygerjesztő is. Kötetünk a világ számos konyhájának hagyományos és... bővebben...
recept beküldése