Színes saláta

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Színes saláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb fej piros radicchio saláta
1 kisebb fej lilahagyma
1 evőkanál fűszeres ecet
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk, és apró darabokra tépjük.

2. Az édesköményt vékonyan felszeleteljük, a hagymát karcsú karikákra vágjuk, és a salátalevelekkel összekeverjük. Először az olajjal, majd az ecettel meglocsoljuk. Óvatosan összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.

Fűszerecet

Fűszerecet
1 csokor bazsalikom vagy
1 csokor snidling vagy
1 csokor tárkony vagy
1 csokor kapor

1. A snidlinget vagy tárkonyt, esetleg kaprot, bazsalikomot 1 literes üvegbe rakjuk.

2. A fehér borecettel leöntjük, az üveget lezárjuk, és 1 hétig áztatjuk; időnként felrázzuk.

3. Utána tiszta üvegbe átszűrjük, amibe tehetünk egy hozzá illő zöld fűszerszálat is.

Színes saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1307 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Színes saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
pinterest