Sonkás spárgasaláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sonkás spárgasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet nyers, vékonyra szeletelt sonka
75 dkg zöldspárga
vagy
75 dkg spárga
3 evőkanál olívaolaj
3 kiskanál tárkonyecet
2 kiskanál mák
3 dkg vékonyra szeletelt parmezán sajt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A spárgát megtisztítjuk, az aljáról egy vékony szeletet levágunk. Lobogó forró vízben a zöldet 1, a fehéret 2 percig főzzük, majd jéghideg vízbe átszedjük. Alaposan lecsepegtetve 4 tányérba fektetjük.

2. A sonkát 1 cm-es csíkokra vágva, grillben vagy teflonserpenyőben ropogósra sütjük, majd kihűtjük.

3. Az olajat az ecettel és a mákkal elkeverjük,a spárgára öntjük, majd a sonkával megszórjuk. Hajszálvékony sajtszeletekkel koronázva azonnal tálaljuk.

A legjobb hozzá a pármai sonka, ami elég drága, de bármilyen nyers sonka is megteszi, ha elég vékonyra tudjuk szeletelni.
Sonkás spárgasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1360 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Sonkás spárgasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
cikkek