Sonkás spárgasaláta
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A spárgát megtisztítjuk, az aljáról egy vékony szeletet levágunk. Lobogó forró vízben a zöldet 1, a fehéret 2 percig főzzük, majd jéghideg vízbe átszedjük. Alaposan lecsepegtetve 4 tányérba fektetjük.
2. A sonkát 1 cm-es csíkokra vágva, grillben vagy teflonserpenyőben ropogósra sütjük, majd kihűtjük.
3. Az olajat az ecettel és a mákkal elkeverjük,a spárgára öntjük, majd a sonkával megszórjuk. Hajszálvékony sajtszeletekkel koronázva azonnal tálaljuk.
A legjobb hozzá a pármai sonka, ami elég drága, de bármilyen nyers sonka is megteszi, ha elég vékonyra tudjuk szeletelni.