Rokfortos endíviasaláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rokfortos endíviasaláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej endívia
vagy
13 dkg kemény márványsajt
3 szelet toastkenyér
3 evőkanál olaj
2 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
3 kiskanál fehérborecet
1 nagyobb csokor összevágott snidling

Elkészítés:

1. A kenyérszeleteket lehéjazzuk, majd 2 cm-es kockákra vágjuk. A vajat az olajjal felolvasztjuk, és a kenyérkockákat kevergetve aranysárgára sütjük benne. Papírtörülközőre terítve leitatjuk.

2. Az endíviát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk, és a salátástál aljára terítjük, a sajtot rámorzsoljuk.

3. Az olajat az ecettel összerázzuk, a salátára locsoljuk, és a snidlinggel meg a pirított kenyérkockákkal megszórjuk. Azonnal tálaljuk.

Rokfortos endíviasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1939 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Rokfortos endíviasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
könyvek