Paradicsomos zöldbabsaláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos zöldbabsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg zöldbab
1 ¾ dl paradicsomlé
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 kiskanál citromlé
1 evőkanál hámozott mandula
pár csepp Tabasco-szósz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldbabot megtisztítjuk, és 1 percre lobogó sós vízbe rakjuk, majd kiszedve jéghideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.

2. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A mandulát alufóliával bélelt tepsire terítjük, és a sütőben 5 percig pirítjuk.

3. A paradicsomlevet a fokhagymával meg a Tabasco-szósszal összekeverjük, és fedő nélkül 8 percig kevergetve főzzük, hogy a felére párolódjon. Kihűlni hagyjuk. A babszálakat tálra fektetjük, a paradicsommártással leöntjük, és mandulával megszórva azonnal kínáljuk.

Könnyebben meghámozható a mandula, ha leforrázzuk, majd 2-3 percig állni hagyjuk a vízben.
Paradicsomos zöldbabsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 941 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Paradicsomos zöldbabsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
könyvek