Gombasaláta

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 18 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gombasaláta
Eljárások: hűtés, kikeverés, párolás
Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg apró szemű csiperkegomba
3 kiskanál magos francia mustár
6 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál fehérbor
2 evőkanál fehérborecet
3 kiskanál méz

Elkészítés:

1. Két evőkanál olajat a borral megforrósítunk, és a gombát ebben kis lángon 6 percig pároljuk, majd szűrőlapáttal salátástálba átszedjük, kihűtjük.

2. A maradék olajat az ecettel, a mézzel és a mustárral csavaros tetejű üvegben összerázzuk.

3. Egy kevés gombapároló-lével hígítjuk, a gombával összekeverjük.

A gomba száráról elég csak egy lapot levágni, nem kell meghámozni, csak folyóvíz alatt kefével alaposan lesikálni.
Gombasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1560 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Gombasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
szótár