Vegyes fejes saláta

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vegyes fejes saláta
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb fejes saláta
1 kisebb fej jégsaláta
1 kisebb kígyóuborka
25 dkg apró szemű paradicsom
1 evőkanál friss, összevágott koriander
1 kiskanál barna cukor
2 evőkanál citromlé
3 evőkanál olaj
1 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1. A salátákat leveleikre szedjük, megmossuk, leszárítjuk, és apró darabokra tépjük.

2. A megmosott uborkát héjastól átlósan vékony szeletekre vágjuk, a paradicsomokat félbevágjuk, és a salátalevelekkel összekeverjük.

3. A többi hozzávalót simára keverjük, a salátára öntjük, jól összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.

A tetejére kiskanálnyi, durvára vágott földimogyorót vagy diót is szórhatunk.
Vegyes fejes saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2080 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Vegyes fejes saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
hírlevél