Citromos kagylósaláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Citromos kagylósaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál citromlé
40 dkg kagyló
2 szál összevágott újhagyma
3 db Julienre vágott cukkini
1 evőkanál friss, összevágott koriander
½ kiskanál méz
1 kiskanál gyömbérpor
4 evőkanál dióolaj
2 szál Julienre vágott sárgarépa

Elkészítés:

1. A kagylót megmossuk, és a barna szálakat eltávolítjuk róla. Papírtörülközővel leitatjuk, majd 1 evőkanál olajon, erős lángon 2 perc alatt aranysárgára sütjük, közben egyszer megforgatjuk.

2. A maradék olajat a citromlével, a gyömbérrel, a mézzel és a korianderrel csavaros tetejű üvegben összerázzuk.

3. A zöldségkeverékkel 4 tányért kibélelünk, a kagylókat ráterítjük, és a mártással meglocsoljuk.

Citromos kagylósaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3431 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Citromos kagylósaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
könyvek