Cseresznyebefőtt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: fazék, keverőtál, tűzhely
Eljárások: dunsztolás, főzés
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
500 dkg cseresznye
3 késhegynyi tartósítószer
150 dkg kristálycukor
30 dl víz
ízlés szerint vanília
ízlés szerint fahéj
ízlés szerint szegfűszeg

Elkészítés:

1. A vizet a cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, a tartósítót kevés langyos szirupban feloldjuk egy kis pohárban és félretesszük.

2. A gyümölcsöt megmossuk, leszárazzuk, alaposan lecsepegtetjük, és egyszerre 1-2 üvegbe való mennyiséget a fövő szirupba teszünk. 3-5 percig forraljuk, előmelegített üvegekbe töltjük, felöntjük forró sziruppal, a tetejére 1-2 mokkáskanálnyi oldott tartósítót teszünk, lezárjuk, és száraz gőzben 24 órát dunsztoljuk.

Cseresznyebefőtt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5710 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
Kép nélkül
Cseresznyebefőtt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
lexikon