Penne-saláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Penne-saláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg konzerv marinált paprika
13 dkg kimagozott, félbevágott fekete olívabogyó
50 dkg vastag csőtészta
vagy
50 dkg penne
3 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb csokor friss bazsalikomlevél
2 kiskanál fehérborecet
1 gerezd fokhagyma
6 szelet vékonyra szeletelt sajt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát sós vízben nem túl puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. Tálba töltve egy evőkanál olajjal összekeverjük.

2. A paprikát csíkokra vágjuk, a bazsalikomot kisebb darabokra tépjük, és a tésztához keverjük.

3. A maradék olajat az ecettel meg a fokhagymával csavaros tetejű üvegben összerázzuk, 5 percig állni hagyjuk, majd a fokhagymát kidobjuk belőle. A salátára öntve gondosan összekeverjük. Vékony sajtszeletekkel a tetején azonnal tálaljuk.

A penne-saláta hazájában, Itáliában eredetileg szárított paradicsommal készül, de az nálunk csak ritkán kapható. A marinált paprika jól helyettesíti.
Penne-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1952 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Penne-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
google+