Illatos rizssaláta

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Illatos rizssaláta
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél csomag előfőzött rizs
25 dkg konzerv bébikukorica
18 ¾ dkg sertéshús
1 kiskanál szójaszósz
2 és fél kiskanál citromlé
2 és fél szál sárgarépa
1 és ¼ kisebb zöldpaprika
2 és fél szál újhagyma
1 mokkáskanál szójaszósz
1 késhegynyi kínai ötfűszer-por
5 evőkanál dióolaj

Elkészítés:

1. A húst 30 percig a fűszeres (kevés kínai öt fűszerrel kevert) szójaszószban pácoljuk. Közben a tasakos rizst az előírásnak megfelelően megfőzzük, majd lecsepegtetjük, a tasakból kibontjuk.

2. A vékony csíkokra vágott húst evőkanálnyi olajon hirtelen átsütjük, a rizzsel és a zöld félével (az átlósan felszeletelt sárgarépával, a vékony csíkokra vágott paprikával, a leszűrt bébikukoricával és a karikákra vágott újhagymával) összekeverjük.

3. A többi hozzávalót jól záródó üvegben összerázzuk, a salátát beleforgatjuk. Azonnal tálaljuk.

Illatos rizssaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1612 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Illatos rizssaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
szótár