Illatos rizssaláta
Elkészítési idő:
65 perc
Munkaidő: 25 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 3 főre
Elkészítés:
1. A húst 30 percig a fűszeres (kevés kínai öt fűszerrel kevert) szójaszószban pácoljuk. Közben a tasakos rizst az előírásnak megfelelően megfőzzük, majd lecsepegtetjük, a tasakból kibontjuk.
2. A vékony csíkokra vágott húst evőkanálnyi olajon hirtelen átsütjük, a rizzsel és a zöld félével (az átlósan felszeletelt sárgarépával, a vékony csíkokra vágott paprikával, a leszűrt bébikukoricával és a karikákra vágott újhagymával) összekeverjük.
3. A többi hozzávalót jól záródó üvegben összerázzuk, a salátát beleforgatjuk. Azonnal tálaljuk.