Tojásos parajsaláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tojásos parajsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db keményre főzött tojás
10 dkg tisztított, szeletelt csiperkegomba
20 dkg csíkokra vágott paraj
2 kiskanál olaj
3 szál karikára vágott újhagyma
12 evőkanál franciaöntet

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A kenyérszeleteket lehéjazzuk, olajjal megkenjük, majd ujjnyi hosszú darabokra vágjuk. Tepsire terítve 8 perc alatt aranysárgára sütjük. Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.

2. A zöld félét összekeverjük, és az öntettel leöntve, könnyedén átforgatjuk. A negyedelt kemény tojásokat és a ropogós pirítóst rárakva azonnal kínáljuk.

Francia öntet

Kép nélkül
3 evőkanál olaj
2 evőkanál fehérborecet
1 kiskanál mustár
1 késhegynyi
ízlés szerint frissen őrölt bors

1. Az ecetet a sóval, a mustárral meg a borssal simára keverjük.

2. Az olajat vékony sugárban, kevergetve, beleöntjük.

Tojásos parajsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1309 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Tojásos parajsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
lexikon