Pulykasaláta áfonyamártással

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pulykasaláta áfonyamártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál áfonyalekvár
50 dkg sült, szeletelt csirkehús
vagy
50 dkg sült, szeletelt pulykahús
2 csokor zsázsa
2 kisebb narancs
1 evőkanál olaj
1 kiskanál fehérborecet
2 evőkanál összevagdalt pisztácia
vagy
2 evőkanál összevágott földimogyoró

Elkészítés:

1. A zsázsát megmossuk, leszárítjuk, és nagyobb szálakra tépjük, a vastag szárakat eltávolítjuk. Tányérokra terítjük.

2. A pulykaszeleteket a zsázsára fektetjük. A narancsokat meghámozzuk, a fehér bundáját lebontjuk, kidobjuk. A narancsok húsát felszeletelve a pulykahús közé rendezzük. Az áfonyalekvárt az ecettel és az olajjal elkeverjük, és a saláta tetejére locsolva azonnal tálaljuk.

Felhasználható hozzá a maradék pulykasült, főleg az amúgy száraz melle húsa, de mindig gondosan bőrözzük le, csontozzuk ki.
Pulykasaláta áfonyamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1418 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Pulykasaláta áfonyamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
hírlevél