Körtés brie-saláta

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Körtés brie-saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg brie sajt
3 db körte
1 kisebb fej fejes saláta
3 evőkanál olaj
1 evőkanál tárkonyecet
5 dkg összevágott földimogyoró

Elkészítés:

1. A már szoba-hőmérsékletű sajtot vékonyan felszeleteljük. A körtét megmossuk, és héjastól négyfelé vágjuk, kimagozzuk, majd vékonyan felszeleteljük.

2. A salátát leveleire szedve megmossuk, leitatjuk, és néhány szép levelet félretéve, a többit falatnyi darabokra tépjük. A nagy salátalevelekkel 4 tányért kibélelünk, a többit a körtével meg a sajttal összekeverve a tányérra halmozzuk.

3. Az ecetet az olajjal csavaros tetejű üvegben összerázzuk, a salátára öntjük, és azonnal tálaljuk.

A drága brie helyett a valamivel olcsóbb, de ugyanolyan jó camembert-t is vehetjük hozzá. Az érett (lágy) camembert-nek van a legjobb zamata.
Körtés brie-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1589 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Körtés brie-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
google+