Mentás báránysaláta

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mentás báránysaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg fiatal bárányhús
1 evőkanál összevágott mentalevél
½ kiskanál porcukor
5 evőkanál olívaolaj
6 db sárga koktélparadicsom
6 db piros koktélparadicsom
1 evőkanál fehérborecet
½ kiskanál francia mustár
10 dkg kemény sajt
vagy
10 dkg kemény halloumi sajt

Elkészítés:

1. A húsról a faggyút lefejtjük, lehártyázzuk, és 1 evőkanál olajon teflonserpenyőben körös-körül megpirítjuk. Lefedve még 7-8 percig kisebb lángon sütjük, hogy megpuhuljon, de a közepe azért rózsaszín maradjon. Utána tányérra fektetjük, és alufóliával letakarva hagyjuk kihűlni, majd átlósan vékony szeletekre vágjuk.

2. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk, és darabokra tépjük. 4 tányért kibélelünk vele, és a húst meg a paradicsomot ráhalmozzuk. 3 kanál olajat az ecettel, a mustárral, a cukorral és a mentával kis üvegben alaposan összerázzuk.

3. A sajtot 1 x 5 cm-es hasábokra vágjuk, és 1 evőkanál olajon hirtelen átsütjük, papírtörülközőn leitatjuk, majd a salátára tesszük. Az öntettel leöntve azonnal kínáljuk.

Ennek a báránysalátának a hazája Ciprus, és a sziget híres sajtjával, a hallouminak nevezett kemény, sütésre alkalmas sajttal készítik. Görögországban juhsajtot, fetát vesznek hozzá, ami időnként nálunk is kapható.
Mentás báránysaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1283 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Mentás báránysaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
pinterest