Olívás csicseriborsó-saláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olívás csicseriborsó-saláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg kimagozott fekete olívabogyó
1 kiskanál méz
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kisebb uborka
2 db paradicsom
1 kisebb fej lilahagyma
1 nagyobb csokor összevágott petrezselyem
1 evőkanál citromlé
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. A csicseriborsót nagy tálban egy éjszakán át bő vízben áztatjuk. Másnap friss vízben kb. 25 perc alatt puhára főzzük. Utána kihűtjük, majd leszűrjük.

2. Az uborkát hosszában félbevágjuk, és 1 cm-es darabokra szeleteljük. A paradicsomot egészen apró kockákra vágjuk, a hagymát is összevagdaljuk. A borsót a paradicsommal, a hagymával, a petrezselyemmel és az olívaolajjal összekeverjük, és a salátástálba töltjük.

3. A citromlevet az olajjal, a fokhagymával és a mézzel jól záródó üvegben összerázzuk, és a salátára öntve jól összeforgatjuk. Szobahőmérsékleten tálaljuk.

Nyers csicseriborsó helyett konzervet is vehetünk hozzá, akkor nem kell áztatni és főzni, csak leszűrni.
Ezt a salátát akár 2 nappal korábban is elkészíthetjük. Letakarva a hűtőszekrényben tároljuk. Tálalás előtt egy órával kivesszük, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjen.
Olívás csicseriborsó-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1407 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Olívás csicseriborsó-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
bevásárlólista