Olívás csicseriborsó-saláta
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A csicseriborsót nagy tálban egy éjszakán át bő vízben áztatjuk. Másnap friss vízben kb. 25 perc alatt puhára főzzük. Utána kihűtjük, majd leszűrjük.
2. Az uborkát hosszában félbevágjuk, és 1 cm-es darabokra szeleteljük. A paradicsomot egészen apró kockákra vágjuk, a hagymát is összevagdaljuk. A borsót a paradicsommal, a hagymával, a petrezselyemmel és az olívaolajjal összekeverjük, és a salátástálba töltjük.
3. A citromlevet az olajjal, a fokhagymával és a mézzel jól záródó üvegben összerázzuk, és a salátára öntve jól összeforgatjuk. Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Nyers csicseriborsó helyett konzervet is vehetünk hozzá, akkor nem kell áztatni és főzni, csak leszűrni.
Ezt a salátát akár 2 nappal korábban is elkészíthetjük. Letakarva a hűtőszekrényben tároljuk. Tálalás előtt egy órával kivesszük, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjen.