Ázsiai tofusaláta
Elkészítési idő:
80 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A chiliszószt a fokhagymával, a gyömbérrel, a szójaszósszal és az olajjal összekeverjük. A 2 cm-es kockákra vágott tofura öntjük, és a tálat folpackkal letakarva 60 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
2. A 2 cm-es darabokra vágott nagyon zsenge borsóhüvelyeket 1 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd jéghideg vízbe átszedjük, alaposan lecsepegtetjük.
3. A borsóhéjat, a a gyufaszálnyi darabokra vágott répát meg a gyalult káposztát a tofuval összekeverjük, és salátás tálkákba töltjük. Földimogyoróval megszórva azonnal kínáljuk.
A tofu erjesztett szójababtúró, amelyet keleti csemegeboltokban kaphatunk.