Ázsiai tofusaláta

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál durvára vágott földimogyoró
10 dkg gyalult vöröskáposzta
25 dkg tofu
10 dkg zsenge zöldborsóhüvely
2 kisebb szál Julienre vágott sárgarépa
1 kiskanál enyhe chiliszósz
½ kiskanál gyömbérpor
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 kiskanál szójaszósz
2 kiskanál olaj

Elkészítés:

1. A chiliszószt a fokhagymával, a gyömbérrel, a szójaszósszal és az olajjal összekeverjük. A 2 cm-es kockákra vágott tofura öntjük, és a tálat folpackkal letakarva 60 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

2. A 2 cm-es darabokra vágott nagyon zsenge borsóhüvelyeket 1 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd jéghideg vízbe átszedjük, alaposan lecsepegtetjük.

3. A borsóhéjat, a a gyufaszálnyi darabokra vágott répát meg a gyalult káposztát a tofuval összekeverjük, és salátás tálkákba töltjük. Földimogyoróval megszórva azonnal kínáljuk.

A tofu erjesztett szójababtúró, amelyet keleti csemegeboltokban kaphatunk.
Ázsiai tofusaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1494 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Ázsiai tofusaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
szólj hozzá, értékelj