Almabefőtt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Almabefőtt
Eszközök: fazék, séfkés, tűzhely
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg savanykás alma
10 dl víz
1 késhegynyi benzoesavas nátrium
1 darabka fahéj

Elkészítés:

1. A vízből és a cukorból a fűszerekkel szirupot főzünk.

2. Az almát megmossuk, lecsurgatjuk, meghámozzuk, felekbe vágjuk, eltávolítjuk a magházát és a forró szirupba dobjuk. Egyszerre annyit készítsünk elő, amennyi 1-2 üvegbe elfér (ha a teljes mennyiséget megtisztítjuk, mire a végére érünk, egy része megbarnul).

3. Néhány percig forraljuk a gyümölcsöt, majd előmelegített üvegekbe tesszük a domború felükkel felfelé, felöntjük forró sziruppal, a tetejére kevés tartósítót szórunk, lezárjuk az üveget, és száraz gőzbe tesszük 24 órára.

Almabefőtt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 10500 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
Almabefőtt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
google+