Almabefőtt
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 adag
Elkészítés:
1. A vízből és a cukorból a fűszerekkel szirupot főzünk.
2. Az almát megmossuk, lecsurgatjuk, meghámozzuk, felekbe vágjuk, eltávolítjuk a magházát és a forró szirupba dobjuk. Egyszerre annyit készítsünk elő, amennyi 1-2 üvegbe elfér (ha a teljes mennyiséget megtisztítjuk, mire a végére érünk, egy része megbarnul).
3. Néhány percig forraljuk a gyümölcsöt, majd előmelegített üvegekbe tesszük a domború felükkel felfelé, felöntjük forró sziruppal, a tetejére kevés tartósítót szórunk, lezárjuk az üveget, és száraz gőzbe tesszük 24 órára.