Marinált polipsaláta

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Marinált polipsaláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg polip
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál friss, összevágott koriander
4 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db kockára vágott paradicsompaprika
1 evőkanál enyhe chiliszósz

Elkészítés:

1. Az apró polipokat éles kis késsel megtisztítjuk, a fejüket levágjuk (1. kép). A törzset a kezünkbe fogva mutatóujjunkkal a közepében található szarudarabot felnyomjuk (2. kép) és kivágjuk. Folyó víz alatt alaposan megmossuk őket. Az olajat a fokhagymával összekeverjük, és a polipokat beleforgatjuk. Folpackkal lefedve, 60-120 percre hűtőbe tesszük.

2. Nagy teflonserpenyőt vagy rostot megforrósítunk, és a polipokat kb. 5 perc alatt megsütjük rajta (3. kép). Ha megpuhult, papírtörülközőre terítve lecsepegtetjük.

3. A polipokat a többi hozzávalóval összekeverjük (4. kép), és melegen vagy hidegen tálaljuk.

Marinált polipsaláta Marinált polipsaláta Marinált polipsaláta Marinált polipsaláta
Marinált polipsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2102 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Marinált polipsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
recepttár