Paradicsomos mozzarella

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos mozzarella
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db paradicsom
2 kiskanál friss bazsalikom
1 fej lilahagyma
8 szelet toastkenyér
1 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál fűszeres ecet

Elkészítés:

1. A paradicsomot, a mozzarellát és a hagymát vékonyan felszeleteljük.

2. A kenyérszeletekből fánkszaggatóval korongokat szúrunk ki, olajjal megkenjük és grillben vagy sütőben megpirítjuk.

3. A kenyérre paradicsomot, erre sajtszeletet, majd hagymakarikákat fektetünk, egy kevés ecettel megkenjük, és laskára vágott bazsalikommal megszórjuk. Azonnal tálaljuk.

A mozzarella nálunk is kapható félkemény sajt. A tasakból kivéve először lecsepegtetjük, csak utána szeleteljük fel.

Fűszerecet

Fűszerecet
1 csokor bazsalikom vagy
1 csokor snidling vagy
1 csokor tárkony vagy
1 csokor kapor

1. A snidlinget vagy tárkonyt, esetleg kaprot, bazsalikomot 1 literes üvegbe rakjuk.

2. A fehér borecettel leöntjük, az üveget lezárjuk, és 1 hétig áztatjuk; időnként felrázzuk.

3. Utána tiszta üvegbe átszűrjük, amibe tehetünk egy hozzá illő zöld fűszerszálat is.

Paradicsomos mozzarella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1581 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
Paradicsomos mozzarella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szenzációs saláták Szenzációs saláták
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak... bővebben...
bevásárlólista