Kardhal kínai bordáskellel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kardhal kínai bordáskellel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg darabolt kardhal
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál pirított szezámmag
1 fej karikára vágott hagyma
3 gerezd karikára vágott fokhagyma
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál osztrigaszósz
2 evőkanál rizsbor
2 evőkanál hoisin-szósz
2 evőkanál friss, tört fekete bors
10 dkg friss, szeletelt shiitake gomba

Elkészítés:

1. A kardhalat a tört fekete borsba mártjuk, hogy bevonat keletkezzen az oldalán, a felesleget lerázzuk.

2. A hoisinmártást, a rizsbort, az osztrigaszószt és a szójaszószt egy kis tálban összekeverjük.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 2 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. A kardhalat adagonként 1-2 percig pirítjuk, amíg megpuhul. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük a halat, mert szétesik. Kivesszük a wokból.

4. Újra felhevítjük a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat, majd keverés közben 30 másodpercig pirítjuk a fokhagymát, amíg ropogós aranybarna lesz. Beletesszük a hagymát, és 1-2 perc alatt aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a bordáskelt és a gombát, és rövid idő alatt megfonnyasztjuk a leveleket. Felöntjük a mártással, és addig kevergetjük, amíg a zöldségek jól elkeverednek benne.

5. Visszatesszük a kardhalat a wokba, és az egészet jól összekeverjük. Tálaláskor meghintjük a szezámmaggal, és szezámolajat csurgatunk rá.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Kardhal kínai bordáskellel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1318 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Kardhal kínai bordáskellel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
pinterest