Kardhal kínai bordáskellel



Elkészítés:
1. A kardhalat a tört fekete borsba mártjuk, hogy bevonat keletkezzen az oldalán, a felesleget lerázzuk.
2. A hoisinmártást, a rizsbort, az osztrigaszószt és a szójaszószt egy kis tálban összekeverjük.
3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 2 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. A kardhalat adagonként 1-2 percig pirítjuk, amíg megpuhul. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük a halat, mert szétesik. Kivesszük a wokból.
4. Újra felhevítjük a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat, majd keverés közben 30 másodpercig pirítjuk a fokhagymát, amíg ropogós aranybarna lesz. Beletesszük a hagymát, és 1-2 perc alatt aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a bordáskelt és a gombát, és rövid idő alatt megfonnyasztjuk a leveleket. Felöntjük a mártással, és addig kevergetjük, amíg a zöldségek jól elkeverednek benne.
5. Visszatesszük a kardhalat a wokba, és az egészet jól összekeverjük. Tálaláskor meghintjük a szezámmaggal, és szezámolajat csurgatunk rá.